Flying Container

Doel
Het bevoorraden van legerbases in onveilige gebieden is een gevaarlijke, logistiek complexe en dure aangelegenheid: schepen moeten aanleggen in een haven, helikopters of vrachtwagens vervoeren de goederen vervolgens naar de basis. ‘Drones’ kunnen het vervoer van containers over ontoegankelijke of onveilige gebieden veiliger, efficiënter en kosten-effectiever maken.

Main features
Tien studenten Aerospace Engineering aan de TU Delft deden een haalbaarheidsstudie naar een onbemande ‘drone’ voor zeecontainers die zelf vanaf de haven naar de legerbasis kan vliegen. Onder begeleiding van docent ir. Joris Melkert van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft en in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht ontwierpen de studenten bovendien een eerste concept van de Hellcat, de Heavy Lifting, Low Cost, Autonomous Transporter. De transporter, die verticaal opstijgt en landt, lift zeecontainers van maar liefst 5.000 kg, heeft een bereik van 250 km en een vliegsnelheid van 150 km/uur.

De studenten deden deze opdracht in het kader van hun Ontwerp/Synthese Oefening. In deze oefening, waarmee zij hun bacheloropleiding afronden, bewijzen studenten dat zij in teamverband een luchtvaart- of ruimtevaartuig kunnen ontwerpen op basis van de stof die ze in hun bacheloropleiding hebben geleerd.

Benefits
De Koninklijke Luchtmacht zal in een vervolgfase beoordelen in hoeverre de vliegende zeecontainer dusdanig praktisch inzetbaar is om doorontwikkeling en productie in gang te zetten.

Meer informatie
TU Delft, Business Connect Team Aerospace Engineering
Email: AE-connect@tudelft.nl